Zelf een bokszak maken

Het zelf een bokszak maken heeft als voordeel, dat je goedkoper uit bent, dan eentje te kopen. Maar hoe doe je dat, zelf een bokszak maken?

zelf een bokszak makenJe zou een zware jutezak op de kop kunnen tikken, of een sterke meubelstof, waar je een stevige zak van maakt, met extra verstevigende, dubbele steken op de naden. Een andere mogelijkheid  is naar winkels te gaan, die producten in stevige zakken aangeleverd krijgen, zoals cement, kunstmest, etc. Wat je ook zou kunnen doen is naar een dumpwinkel gaan en een legerzak kopen.

Bij het zelf een bokszak maken is het beste, dat je de zak van een soort voering voorziet. Gebruik hier écht een goede naaimachine voor – want anders zou je zak bij wat geweld wel eens kunnen openscheuren in ’t midden van je workout – iets wat je natuurlijk ten allen koste wil zien te vermijden.

Dat doe je door schuimrubber te kopen en dat aan de binnenkant van de zak te bevestigen, hiermee voorkom je, dat de zak zijn vorm verliest.

Vul vervolgens het onderste deel van de bokszak met zand, zodat de bokszak stabiliteit en gewicht krijgt. Daarna stop je oude vodden, textielsnippers, stukjes schuim of rubber in de zak. Waar je verder aan moet denken bij het zelf een bokszak maken is dat je de vulling  als het ware er in propt, er mag absoluut geen ruimte tussen het vulmateriaal zitten. Bind de zak dicht en hang de bokszak op.

Dit zijn de eenvoudige stappen bij het zelf een bokszak maken. Veel plezier!