Vulling van een bokszak

Waar bestaat de vulling van een bokszak eigenlijk uit en waar moet je op letten bij de vulling van een bokszak?

Vulling van een bokszakSommige bokszakken zijn zo hard, dat het net lijkt, dat je tegen een bakstenen zak slaat/trapt. Dat is trouwens subjectief. Wat voor jou hard is, wil niet zeggen, dat het ook voor jouw buurman/buurvrouw ook zo is. Er zijn verschillende soorten materialen, die je kunt  gebruiken als vulling van een bokszak.

De hardheid van een bokszak heeft met de vulling te maken. De volgende materialen kun je als vulling van een bokszak  gebruiken. Katoen, wol, schuimrubber, textielsnippers, zaagsel, zand, rijst, versneden rubber.

Misschien denk je, dat zand het beste vulmiddel is, het is het meest gebruikelijke, maar niet de enige vulling van een bokszak.

Zand is prima vooral voor de geoefende sporter, ben je echter een beginner, dan loop je het risico je handen te beschadigen bij het trainen. De beste vulling van een bokszak bestaat uit textielsnippers, je moet er wel voor zorgen, dat je de zak echt volpropt, anders raakt de zak uit model bij het slaan en trappen. Je kan hier een vacuumtrekker voor gebruiken om écht te zorgen dat de zak maximaal volzit. Volgens Kim VDS is dit dé manier om lucht tijdelijk uit de snippers te trekken om zo makkelijk tot 50% meer materiaal in je zelfgemaakte bokszak te kunnen proppen – een gouden tip!

De vulling van een bokszak kan het beste uit verschillende materialen bestaan. Vul het onderste deel met zand, zodat het de zwaarte krijgt en de vorm behoudt en vul het af met textielsnippers.