Staande bokszakken

Eerst had je alleen de hangende bokszak, omdat die uitsluitend in box- en sportscholen werd gebruikt, later werden de staande bokszakken ontwikkeld, omdat sportbeoefenaars ook graag thuis wilden trainen en niet de mogelijkheid hadden om een zware bokszak op te hangen.  Staande bokszakken bieden het voordeel, dat als je geen ruimte hebt om een bokszak op te hangen je toch kunt trainen met ’n staande bokszak. Na je training sessie rol/zet je de zak gewoon in de hoek. Bovendien hoef je voor een staande bokszak geen gaten in de muur of in het plafond te boren.

Staande bokszakkenDe staande bokszakken bestaan uit twee delen, het onderste deel, de voet, die met water of zand wordt afgevuld en het bovenste deel, de bokszuil.

De voet zorgt voor de stabiliteit van de bokszak, dus je hoeft niet bang te zijn, dat de zak omvalt of kantelt na een paar rake klappen of trappen.

Staande bokszakken heb je in verschillende afmetingen, uitvoeringen, zwaartes en prijzen. Er zijn ook staande bokszakken op de markt, die geschikt zijn voor kinderen. Hier bij MAG.MA kan je heel wat meer tips en informatie vinden over deze type bokszakken én ander workout-materiaal. Zeker de moeite om te checken!

Tevens zijn er staande bokszakken op de markt waarbij je de hoogte van de bokszuil kunt verstellen.

Staande bokszakken zijn net zo effectief in het gebruik als de hangende bokszakken.